Giresun Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Karadeniz Bölgesi’nin doğusunda bulunan Giresun Türkiye’nin en kalabalık 44. kenti konumunda bulunuyor. Tarımsal anlamda fındığı ile meşhur şehir tüm mevsim yağış alıyor. Bu yağışların sonucu olarak şehrin her yerinde yeşilin her tonunu görmeyi sizlere mümkün kılıyor. Sadece yeşil alanları değil Karadeniz’e olan kıyısı ile 122 km’lik sahil alanı bulunuyor. Milattan önce Gaşka’lar tarafından yaşanılan bu kent Osmanlı Dönemi’nde liman şehri olarak kullanılıyor. Cumhuriyetin ilanı ile il olan kent Osmanlı Dönemi’nde Trabzon ilimize bağlı bulunuyordu. Türkiye’nin fındık ihtiyacının belirli bir kısmını karşılayan şehrin kaliteli üretimi gerçekleştirdiği kabul ediliyor. Yeşil doğası ile turistlerin daha çok rahatlamak ve şehrin gürültüsünden kaçmak amacıyla kullandığı tatil yeri olarak ziyaret ediliyor. Nüfusu 453.655 bin olan şehrin komşu illeri Ordu, Trabzon, Gümüşhane, Sivas, Erzincan illerinden oluşuyor. Yeşil görünüşü ile iç huzur sağlayan Giresun’da ulaşım oldukça rahat sağlanıyor. Şehirde ulaşım Giresun Havalimanı, Giresun Otogarı gibi işletmeler ile sağlanıyor. Şehirde bulunan bu işletmelerin dışında ulaşım için araç kiralama tercih ediliyor. Siz de seyahatinizde rahatlığa önem veriyorsanız obilet.com Giresun araç kiralama seçeneklerini sizlere sunuyor.
Giresun’a Nasıl Gidilir?
Giresun’a seyahat oldukça kolay gerçekleşiyor. Bulunduğunuz kentten otobüs yolculuğu tercih ediyorsanız, Ali Osman Ulusoy, Lüks Karadeniz, Sahil Seyahat, Kamil Koç, Metro gibi firmalardan Giresun otobüs bileti alınabiliyor. İkamet ettiğiniz şehirden uçak yolculuğu tercih ediyorsanız Ordu Giresun Havalimanı’na belirli şehirlerden Pegasus Airlines, THY, Anadolu Jet gibi firmalar tarafından geliş sağlanabiliyor.
- İstanbul-Giresun uçuş mesafesi 1 saat 30 dakika sürüyor.
- Ankara-Giresun uçuş mesafesi 1 saat 10 dakika sürüyor.
Giresun’a havayolu üzerinden daha kolay ulaşabilmek için Giresun’a bağlı havalimanları bulunuyor. Bu noktada Giresun uçak bileti fırsatlarına bakabilirsiniz. Giresun’a iniş yaptığınızda ek olarak Ordu Giresun Havalimanı araç kiralama seçenekleri ile uygun Giresun oto kiralama hizmeti sizlere sunuluyor.
Uçak ve Otobüs yolculuğu dışında bireysel araç kullanmayı uygun görenler bulunduğunuz şehirden araç kiralayarak yolculuk edilebiliyor.
- Yolculuğunuzu İstanbul’dan gerçekleştireceksiniz, İstanbul-Giresun arası mesafe 925,8 km olup, 11 saat 15 dakika sürüyor.
- Eğer yaşadığınız şehir İzmir ise, İzmir-Giresun arası mesafe 1.286 km olup 13 saat 52 dakika sürüyor.
Siz de hemen uygun Giresun araç kiralama fiyatları araştırması yapmak istiyorsanız obilet.com’da birçok seçenek bulunuyor. Giresun’a yakın birçok ilimiz bulunuyor. Trabzon, Gümüşhane, Ordu, Sivas, Erzincan gibi yakın mesafe illerinde oturuyorsanız yaşadığınız yerden ucuz araç kiralama ile Giresun’a hızla ulaşım sağlanıyor. Örneğin, Trabzon araç kiralama seçeneklerini sayfamızdan inceleyebilirsiniz.
Giresun’da Araç Kiralama Seçenekleri
Türkiye’nin en kalabalık 44. şehri olan Giresun, her yıl binlerce insana araç kiralama vesilesiyle ev sahipliği yapıyor. Giresun’a geldiğinizde planladığınız tüm aktiviteleri kolaylıkla uygulamak için birçok araç kiralama şirketi bulunuyor. Giresun araç kiralama şirketleri değişkendir. Ayrıca Giresun kiralık araba seçenekleri arasında karşılaştırma yapabiliyor ve size uygun Giresun kiralık oto avantajları sizlere sunuluyor. Obilet.com sizlere tercih ettiğiniz opsiyonlara göre araç kiralama şirketleri ve Giresun kiralık araba fiyatları ile onlarca model arasından Giresun kiralık araba imkanı sağlıyor. Giresun’un birçok ilçesinden araç kiralanabiliyor. En çok tercih edilen araba kiralama ofisleri Giresun Merkez’de yer alıyor. Tercih edilen ilçelerdeki Giresun merkez araç kiralama şirketlerinden veya Obilet.com Giresun araba kiralama seçeneklerinden sizlere uygun araç teslim işlemi yapılıyor.
Giresun Gezilecek Yerler
Fındığı için bile görülmeye değer Giresun’da gezip görülecek birçok yer bulunuyor.
- Şebinkarahisar Kalesi: Diğer adı ile Hacı Kayası olarak da bilinen Kale bir tepe üzerinde yer alıyor. Kalenin geçmişi Roma dönemine kadar dayanıyor ve hakkında yazılan birçok kitabe bulunuyor. Kaleye süregelen zaman içinde çeşitli dokunuşlarda bulunulmuş fakat şu anki surları Osmanlı ve Selçuklu dönemine ait bulunuyor. Kalenin girişinde ihtişamlı kale kabartması ve üzerinde hakkında yazılan kitabe yer alıyor. Kale içerisinde yer alan oyma sarnıçlar bulunuyor. Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nde de geçen Şebinkarahisar Kalesi şehir merkezine 109 km uzaklıkta bulunuyor.
- Gelin Kayası: Gelin Kayası’nın efsaneleşmiş hikayesi bulunuyor. Rivayete göre sevdiği adam ile evlenemeyen bir kız başka biri ile zorla evlendiriliyor. Doğal olarak bu evliliği istemeyen kız Allah’a ‘’beni taş et dondur’’ sözleriyle feryatta bulunuyor ve kız oracıkta taşa dönüşüyor. Efsanesini okurken bile görme isteğinizi artıran Gelin Kayası, şehir merkezine 25 km uzaklıkta bulunuyor.
- Meryem Ana Kaya Kilisesi: Yüksekliği 2-3 metre civarı olan Meryem Ana Kaya Kilisesi bi kaya içerisinde bulunuyor. Görünüşü mağara şeklinde olan kilisenin eski hali mağara iken sonralarında kiliseye dönüştürülmüş olduğu tahmin ediliyor. Osmanlı Dönemi’nde kiliseye ulaşımın kolaylaşması için taştan bir köprü yapılıyor. Bahçesinde ayazma adında çeşme bulunan kilise, şehir merkezine 14 km uzaklıkta bulunuyor.
- Giresun Çocuk Kütüphanesi: Çok uzun zaman önce kilise olarak inşa ediliyor. Geniş ve taş duvarlar ile örülü bir bahçede yer alıyor. Binanın yer döşemelerinde, pencerelerinde, kapılarında bitkiler, kare, dikdörtgen, üçgen gibi geometrik şekiller yer alıyor. Oldukça görkemli bir mimari yapıya sahip bina, günümüzde çocuk kütüphanesi olarak kullanılıyor. Şehir merkezine 12 km uzaklıkta bulunuyor.
- Millet Bahçesi: Girişinde kemerli bir yapı ve kemerin etrafında 3 kitabe bulunuyor. Bu kitabelerin 1900’lerde kaymakam ve valilerin anısına yaptırıldığı düşünülüyor. Ziyaret edenler için içinde çay bahçesi bulunuyor. Sadece girişindeki kemeri ile değil çevresinde bulunan ağaçlar ve bitkiler Millet Bahçesi’ne ayrı bir güzellik katıyor. Şehir merkezine 12 km uzaklıkta bulunuyor.