Sivas Merkez Ucuz Kiralık Araçlar

  • Araç Modeli Günlük Fiyat
  • Renault Clio 1.234 ₺
  • Fiat Egea 1.237 ₺
  • Renault Clio 1.460 ₺
  • Renault Symbol 1.476 ₺
  • Araç Modeli Günlük Fiyat
  • Ford Focus 1.579 ₺
  • Renault Clio 1.600 ₺
  • Fiat Egea 1.921 ₺

Sivas Merkez

Sivas Merkez Araç Kiralama

Türkiye’nin en büyük ikinci yüz ölçümüne sahip olan Sivas, İç Anadolu Bölgesi’nin doğusunda yer alıyor. Sivas, Kral Yolu ve İpek Yolu’nun üzerinde bulunması ile tarihi bir öneme sahip. Komşu illerini Giresun, Ordu, Tokat, Erzincan, Malatya ve Yozgat oluşturuyor. 1900’lü yılların ilk yarısında yapılan yol çalışmaları sayesinde Sivas, Türkiye içi ulaşım açısından önemli bir konuma sahip. Her açıdan önemli bu şehri ziyaret etmek isteyenler, Sivas Merkez kiralık oto seçeneklerini değerlendirmeyi tercih ediyor. 

Sivas’ta tarihsel önemin gözler önüne serildiği birçok eser ve tarihi mekan bulunuyor. Bunlardan en göze çarpanları arasında UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde de yer alan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası ile Gökmedrese, Atatürk ve Kongre Merkezi gibi yerler bulunuyor. Kültürel açıdan da oldukça zengin bir merkez olan Sivas, Sivas Merkez araç kiralama seçenekleri ile rahat bir şekilde gezilebiliyor. Gitmişken mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetler arasında kesme aşı, etli ekmek, Sivas ketesi ve divriği pilavı yer alıyor. 

Sivas Merkez Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Sivas gibi şahsına münhasır bir bölgeyi ziyaret etmeden ve ucuz araç kiralamadan önce birkaç bilgiyi not etmekte fayda var. “Sivas” adının bölgenin antik ismi olan ve yüce anlamına gelen “Sebastia” kelimesinden geldiği düşünülüyor. Bu ismin Latince “Augustus” kelimesine karşılık gelmesi, bölgenin Roma İmparatoru Augustus’a ithafen isimlendirildiğini gösteriyor. Sivas isminin anlamı hakkında başka bir teori ise kelimenin Farsça “Sebast” kelimesinden geliyor oluşu. Sebast, Farsça’da “üç değirmen” anlamına geliyor.

Sivas’ta yapılan kazılar sonucunda bölgedeki tarihin Neolitik Dönem’e kadar gittiğini kanıtlıyor. İlk yerleşmelerin M.Ö. 2600’lerden 2000’lere kadar uzandığına dair kanıtlar bulunuyor. Bölgede birçok Selçuklu Dönemi’ne ait eser bulunuyor. Eserler, çini sanatının ustalıklarını gözler önüne seriyor. Bu eserler arasında Gök Medrese, Mavi Medrese ve Çifte Minareli Medrese bulunuyor.

Sivas’ta en çok görülen yeryüzü şekli ise platolar. Bu platolar arasındaki en büyüğü Uzunyayla. Sivas’ta dağların birbirine yaklaşması sonucu oluşan yükselmeler ve kıvrılmalar sırasında farklı bölgelerin çöküntüye uğradığı biliniyor. Bunun sonucu olarak Hafik Gölü, Lota Gölleri, Tödürge Gölü gibi göller ortaya çıkıyor.

Sivas Merkez kiralık araç ile bölgedeki tarihi eserleri, camileri, medreseleri, doğal güzellikleri ziyaret etmeniz mümkün. İç Anadolu mutfağına meraklı iseniz bölgede denemeniz gereken birçok yöresel lezzet de bulunuyor. Kiralık aracınızla bu lezzetleri iyi yapan restoran ve lokantalara gidebilir, bir lezzet haritası rotası çıkarabilirsiniz. 

Sivas Merkez’e Nasıl Gidilir?

Sivas’ı ziyaret etmek isteyenler için farklı ulaşım seçenekleri bulunuyor. Şehirde bulunan havalimanı sayesinde uçakla yolculuk yapabilir, Sivas otobüs bileti alarak her gün Türkiye’nin farklı illerinden düzenlenen otobüs seferlerinden biri ile gidebilir veya demir yolu ulaşımını tercih edebilirsiniz.

Sivas’a uçakla gitmek isterseniz Sivas uçak bileti seçeneklerini incelemelisiniz. İstanbul veya İzmir’den uçak bileti almanız gerekiyor. Dilerseniz bulunduğunuz şehirden İstanbul veya İzmir’e aktarma yaparak da Sivas Havalimanı’na ulaşmanız mümkün. Vardıktan sonra Sivas Nuri Demirdağ Havalimanı araç kiralama seçenekleri ile bulunduğunuz noktadan araç kiralayıp Sivas seyahatine başlamanız mümkün. İstanbul’dan Sivas’a yapacağınız uçak yolculuğu yaklaşık 1 saat 20 dakika, İzmir’den yapacağınız yolculuk ise yaklaşık 1 saat 40 dakika sürüyor. 

Elinizdeki bir diğer seçenek ise otobüs yolculuğu. 

  • İstanbul - Sivas arası 879 km, 
  • Ankara - Sivas arası 483 km, 
  • İzmir - Sivas arası 1058 km, 
  • Malatya - Sivas arası 243 km, 
  • Giresun - Sivas arası 283 km, 
  • Tokat - Sivas arası 263 km, 
  • Erzincan - Sivas arası ise 246 km. 

Sivas Otogarı’nda da Sivas Merkez araba kiralama fırsatlarından yararlanmanız mümkün.

Sivas’a tren yolculuğu ile gitmek isterseniz Sivas bölgesel tren seferleri veya Sivas anahat tren seferlerinden birini tercih etmeniz mümkün. Sivas bölgesel tren seferleri, her gün gerçekleşirken Sivas anahat tren seferlerinden bazıları haftanın belirli günlerinde gerçekleşiyor. Şehre; Ankara, Malatya ve Kars’tan seferler düzenleniyor. Bu hatların yolda uğradığı illerden trene binerek Sivas’a ulaşmak da mümkün. Sivas Merkez kiralık arabanız ile tren garından başlayarak Sivas gezintinizi planlayabilirsiniz.

Sivas Merkez’de Araç Kiralama

Eğer Sivas’ı ziyaret etmeyi düşünüyorsanız Sivas Merkez oto kiralama oldukça avantajlı bir seçenek. Bu sayede dilediğiniz yerlere gidebilir, gezintinin tadını çıkarabilirsiniz. Sivas’ta görülmesi gereken çok yer bulunması sebebiyle araç kiralama oldukça ayrıcalıklı bir sebep olarak görülüyor. 

Ayrıca Sivas Merkez araç kiralama fiyatları her bütçeye bir seçenek sunabilecek nitelikle. Kiralık aracınızda olmasını istediğiniz özelliklere karar verdikten sonra uygun bir opsiyonu değerlendirmeniz mümkün. 

Araç kiralamaya karar verdiğiniz andan itibaren Sivas Merkez araç kiralama şirketleri sizinle ilgileniyor. Bu şekilde istediğiniz araçla Sivas’ı gezebilmeniz mümkün. Komşu illerin araç kiralama fırsatlarını da değerlendirebilirsiniz. Özellikle Tokat araç kiralama hizmetlerinden de yararlanabilirsiniz. Sivas Merkez kiralık araba fiyatlarını inceleyerek tercihinizi yapabilirsiniz.

Sivas Merkez Gezilecek Yerler

  • Araç teslim sonrası kiralık arabanızla gezmeniz önerilen ilk yer Divriği Ulu Cami. Mengücek Beyliği Dönemi’nde yapılan bu ihtişamlı cami, 1985’ten itibaren UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunuyor. Bu cami, sanat tarihçileri tarafından “Anadolu’nun Elhamrası” ve “Divriği Mucizesi” gibi yakıştırmalara layık görülmüş.
  • Sivas’ta gezilecek bir diğer nokta ise Sivas Darüşşifası ismiyle de tanınan Şifaiye Medresesi. Bu medresenin 13. yüzyılın başlarında şifahane olarak yapıldığı biliniyor. Osmanlı Dönemi’nde medrese olarak kullanılan bu tarihi yapı, bugüne kadar dayanabilen en eski hastanelerden biri. 
  • Tarih meraklılarının bir diğer uğrak noktası olan Çifte Minareli Medrese, 1271 yılına ait. Büyük bir bölümü şu an yıkılmış olsa da kalan bölümleri insanları büyülemeye devam ediyor. Çifte Minareli Medrese, mimarisi ve çinileri ile öne çıkıyor. 
  • Selçuklu Dönemi’nin en önemli eserlerinden olan Gök Medrese, Türk mimarisinin yanı sıra süsleme sanatının da önemli örneklerinden biri. Yapıda açık bir avlu, dört adet eyvan ve iki kat bulunuyor. Bu güzel tarihi yapıyı görmek isterseniz Sivas Merkez araç kiralama firmaları ile geçmeniz öneriliyor.


Sivas Merkez Diğer Ulaşım Seçenekleri